Hvorfor Airbnb-værter er dovne

 

Mange Airbnb-værter stiller sig tilfredse med at leje deres hjem ud og tjene hvad den gennemsnitlige vært gør. Det er der ikke noget galt i, hvis altså du vil være som gennemsnittet og arbejde hårdere i din hverdag. Men hvorfor ikke tænke ud over hvad den gennemsnitlige Airbnb-vært gør og tjene minimum 15-25% mere på din udlejning (nogen endda 50%). Vel og mærke med en minimal indsats.

80/20:

Tænk i 80/20 princippet. Vil du være blandt de 80% af Airbnb-værter som udbyder deres hjem til standard priser og tjener middelmådigt, så fortsæt som du har gjort hidtil. Hvis derimod ønsker at være ligesom de sidste 20% som tjener flere penge på deres Airbnb værtskab. Så lyt efter her:

airbnb værter er dovne

Airbnb-værter er dovne

Nogen vil muligvis føle sig provokeret over min titel. Det er fuldt forståeligt. Men det er sandheden. Airbnb har gjort disse værter dovne, fordi Airbnb indretter værktøjer som gør at man som Airbnb vært ikke behøver at tænke synderligt meget for at få gæster til at booke ens hjem. De indretter prisværktøjer som prisoptimerer for Dem (bemærk DEM), og regner på hvad det mest fordelagtige prissegment er for Airbnb Inc. Husk på Airbnb er ikke sat i verden for at DU kan tjene en masse penge. De er sat i verden for selv at tjene penge, og denne forretningsmodel er tilfældigvis dybt afhængig af værter som lejer deres private hjem ud. Og derfor får du nådeløst lov til også at tjene nogen penge.

Airbnb ved godt at du prissætter for lavt

Airbnb står stærkt i konkurrencen over for hoteller og andre overnatningsmuligheder. Det gør de fordi deres produkt er mere attraktivt prismæssigt end det du får ved at leje traditionelle overnatningsmuligheder som eksempelvis Hoteller. Airbnb er klar over at 80% af alle Airbnb-værter stiller sig tilfreds med at tjene middelmådigt på deres udlejning og her bliver Airbnb et stærkt og attraktivt produkt. Bemærk endda et Airbnb har lavet en prisstruktur som ligger 10% oven i den pris du allerede har sat, som de vel og mærke tager direkte fra dine gæster som booker dit hjem. Dernæst tager de 3% af din fortjeneste. Hvis Airbnb vidste at du prissatte korrekt, ville de aldrig ligge 10% oven i din pris. Så ville de blot tage 13% af din fortjeneste. Men det gør de ikke af flere årsager, men denne forklaring er en af dem.

Hvad skal du gøre hvis du vil tjene mere som Airbnb-vært:

Første regel for at tjene mere er at du skal levere den bedste service til din gæster HVER GANG. I min gratis ebog kommer jeg med forslag til hvordan du opnår 5 stjerner i 95% af alle dine anmeldelser. Det er nemt! Og det er fuldkommen afgørende for at du kan tilhøre de 20% som tjener mere end gennemsnittet.

Anden regel er at du skal vågne op. Du skal ruske i dig selv og giv dig selv en lussing på kinden. Derefter skal du bruge 10 min. på at gå dine priser igennem.

Hvornår har du sidst tænkt over at du kan sætte forskellige priser for henholdsvis weekender og hverdage. Hvornår har du sidst set på om dit rengøringsgebyr ikke skal sættes op. Hvornår har du sidst prøvet at sætte dine priser op i en periode. Det er kun din dovenskab som sætter grænser for hvad du kan tjene mere på Airbnb. Prøv at starte med at sætte prisen op i en weekend i højsæson som ligger 1 måned fremme i tiden. Prøv at start med at sæt prisen op med 10-20%. Hvis det gav en booking kan du næste gang prøve med 30% og så fremdeles. Hvis du er som gennemsnittet af alle Airbnb-værter finder du hurtigt ud af at du kan tjene imellem 25-50% mere end du gør nu. Og ja det virker. Jeg har prøvet det adskillige gange for Airbnbværter som jeg hjælper. Så ingen undskyldning for ikke at gøre det.